Leerlingen RSG Enkhuizen maken het verschil

Geen leerboeken, maar echt aan de slag. Voor jezelf, voor een ander en voor de wereld. Dat is Economie in Bedrijf op het RSG Enkhuizen in samenwerking met de Junior Ondernemers Game #Jong21 vanuit de Rabobank en Day for Change. Na weken hard werken presenteerden de leerlingen afgelopen maandag hun eindresultaten. Drie klassen atheneum leerjaar 2 hebben gezamenlijk € 4.000,- verdiend voor onderwijs aan meisjes in Malawi.

Uitreiking drie finale tickets #Jong21
Naast de overhandiging van de bijdrage van € 4.000,- aan Day for Change zijn drie winnaars aangewezen die het RSG Enkhuizen op de finale van de Junior Ondernemers Game #Jong21 mogen vertegenwoordigen. De tickets voor de finale zijn gegaan naar: ‘de Verwenpotjes’ bakmixen in gerecyclede potjes, ‘Breakfast Club’ zelfgemaakte granola en ‘Glosstastic’, zelfgemaakte lipgloss. Van harte gefeliciteerd!

Gastlessen Duurzaam Ondernemen en Wereldburgerschap
Begin september starten 90 leerlingen van het RSG aan hun Junior Ondernemers Game #Jong21. Ruben van Haarlem, MKB accountmanager van Rabobank West-Friesland en Sander Bischoff, economie docent op het RSG, verzorgden gezamenlijk de aftrap. Ook kwam Inge Reyntjes van Day for Change met de jonge ondernemers praten over het goede doel, de Duurzame Ontwikkelingsdoelen en duurzaam ondernemen.

Originele en creatieve ideeën waarmaken
Sander Bischoff: “Met alle informatie zijn de leerlingen aan de slag gegaan. Tijdens de presentaties aan de economie docenten kwamen zij met veel originele en creatieve bedrijven. Voor de start van hun bedrijf krijgen de jonge ondernemers € 20,-. Met de opdracht deze minimaal te verdubbelen.”

Aan de slag!
Dat laten RSG leerlingen zich geen twee keer zeggen. “Zelfgemaakte zeepjes, koekjes van biologische ingrediënten en kalebassen en pompoenen verkoop: kinderen hebben zúlke creatieve ideeën”, zegt Inge Reyntjes van Day for Change. “In dit project kunnen ze die waarmaken en dat motiveert enorm.”

Feestelijke afsluiting
Afgelopen maandag 16 november was de feestelijke afsluiting van Economie in Bedrijf. Alle ondernemersgroepjes presenteerden hun eindresultaten aan een jury bestaande uit het docenten, lokale ondernemers en Day for Change. De jury bepaalde naar welke groepjes de finale tickets voor de Junior Ondernemers Game #Jong21 gingen. Ook werden er vanuit de school verschillende prijzen toegekend. Wederom een geslaagde editie van Economie in Bedrijf. Op naar de volgende!

Meedoen?
Via de Junior Ondernemers Game #Jong21 van Rabobank West-Friesland laat Stichting Day for Change leerlingen van 10 t/m 16 jaar in het werkgebied van de bank kennis maken met duurzaam ondernemerschap, wereldburgerschap en omgaan met geld. Interesse? Meedoen is nog mogelijk!